IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Глобиха с 80 хил. лв. М-Сат заради твърде евтина телевизия в Златни пясъци

В периода 2003 – 2007 г. „М-Сат” е предоставяла достъп до кабелна телевизия на цени, по-ниски от себестойността на услугата

13:33 | 21.02.08 г.
Автор - снимка
Създател
Глобиха с 80 хил. лв. М-Сат заради твърде евтина телевизия в Златни пясъци

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) наложи санкция от 80 хил. лв. на „М-Сат” АД, гр. София, за извършено нарушение на Закона за защита на конкуренцията.

Производството е образувано по молба на „Анонс - 94” АД, уточняват от регулаторния орган. Двете дружества са конкуренти в предлагането на кабелна телевизия на територията на курортен комплекс „Златни пясъци”.

В периода 2003 – 2007 г. „М-Сат” е предоставяла достъп до кабелна телевизия на цени, по-ниски от себестойността на услугата. В резултат на това фирмата успява значително да увеличи пазарния си дял за сметка на „Анонс - 94” АД.

Заключението на КЗК е, че дружеството е наложило дъмпингови условия, като по този начин е целяло нелоялно привличане на клиенти и изтласкване на конкурентите от пазара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:33 | 21.02.08 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още