IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Френският производител на контактни лещи Essilor придоби българска фирма

Компанията купи Оптимал ООД, което към момента е дистрибутор на продуктите й у нас

12:29 | 21.02.08 г.
Френският производител на контактни лещи Essilor придоби българска фирма
Френският производител на офталмологични продукти Essilor International засилва присъствието си в Източна Европа чрез стартиране на дейност в България, съобщават от компанията.

Новият филиал на компанията Есилор България ЕООД е придобил Оптимал ООД, което към момента е дистрибутор на лещи и инструменти с марката Essilor в България и има продажби в обем на близо 1 млн. евро.

Стойността на сделката не се уточнява.

Придобиването ще даде възможност на компанията да затвърди позициите си на бързо развиващия се пазар на контактни лещи за корекция на зрителна недостатъчност, се посочва в съобщението.

Филиалът на Essilor в Канада, Essilor Canada, пък е придобил мажоритарен дял в Westlab Optical Inc., лаборатория в Монреал, която има продажби в размер на 4 млн. канадски долара. Essilor са разширява и в Пуерто Рико, където придобива Rainbow Optical Labs Inc. с годишни приходи от 3 млн. долара.

Essilor произвежда контактни лещи под марките Varilux, Crizal, Essilor и Definity за корекция на късогледство, астигматизъм и други. Развива дейност из целия свят, като има 15 производствени бази и 270 лаборатории и локални дистрибуционни мрежи. Акциите й се търгуват на Euronext Paris и са включени в индекса CAC 40.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:41 | 06.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още