IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Държавата ще помага на Кремиковци, утрешният протест се отменя

Решението е взето след среща на организациите на КНСБ и КТ "Подкрепа" в комбината с Петър Мутафчиев, Петър Димитров и УС на дружеството

11:54 | 21.02.08 г.
Автор - снимка
Създател
Държавата ще помага на Кремиковци, утрешният протест се отменя
Отменя се митингът в Кремиковци АД, организиран за утре, съобщиха от КНСБ.

Решението е взето, след като на среща на синдикалните организации на КНСБ и КТ "Подкрепа" в комбината и министъра на транспорта Петър Мутафчиев, министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров и членове на УС на дружеството министрите са поели ангажимент за осигуряване на технологичен минимум за работа на комбината.
 
В момента се водят разговори с ръководството на комбината за навременното изплащане на работните заплати на служителите, каза председателят на металургичния синдикат към КНСБ Васил Яначков, цитиран от Дарик радио.

Вчера Петър Димитров заяви, че искането от страна ръководството на Кремиковци за отсрочка за плащането на дълговете с три месеца няма да бъде уважено от министерството. От комбината мотивитаха искането си с твърдението, че взети мерки за нормално обезпечение със суровини на Кремиковци, които да подсигурят в рамките на следващите 90 дни производството на 100-110 хил. тона стомана и положителни финансови резултати.

Към момента акциите на дружеството поевтиняват със 7,94 на сто до средна цена 17,39 лв. при прехвърлени 97 дяла.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още