IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Енемона подписа ЕСКО договори за над 8,3 млн. лв.

Четири от подписаните договори са по ЕСКО модел с гарантиран резултат на енергийните икономии

13:32 | 20.02.08 г.
Енемона подписа ЕСКО договори за над 8,3 млн. лв.
Енемона АД подписа договори на стойност над 8,3 млн. лв. за подобряване на енергийната ефективност в пет болнични заведения, показва съобщение в Бюлетин Investor.bg .

Четири от подписаните договори са по ЕСКО модел с гарантиран резултат на енергийните икономии.

Компанията е спечелила търг, в резултат на което е подписала ЕСКО договор за енергийно саниране на шестте основни корпуса на Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Георги Странски” ЕАД в Плевен. Договорът е на обща стойност около 3 млн. лв. След завършване на енергоспестяващите мерки Енемона гарантира годишна икономия на топло и електроенергия спрямо нормализираното потребление в размер на 34% средно за всичките шест корпуса на университетската болница с капацитет близо 1500 човека, пациенти и болничен персонал.

Енемона подписа договор за енергийно саниране и със „Специализирани болници за рехабилитация – Национален комплекс” ЕАД. Договорът е за инженеринг и подобряване на енергийната ефективност в четири болници за рехабилитация в страната – „Св. Мина” във Вършец, болницата в Сандански, болницата във Велинград и санаториум за бъбречни заболявания в Хисаря. Общата стойност на договора е близо 5,3 млн. лева. Чрез ЕСКО договори ще бъдат санирани болниците във Вършец, Сандански и Велинград, а санаториумът в Хисаря се обновява, тъй като болницата не функционира от няколко години.

След завършване на енергоспестяващите мерки болниците ще осъществят гарантирана годишна икономия на топло и електроенергия спрямо нормализираното потребление от на 42% за „Св. Мина”, 37% за Сандански и 43 на сто за Велинград. Четирите болници заедно имат капацитет да посрещнат над 1000 пациенти.

За миналата година Енемона има сключени договори за прилагане на мерки по енергийна ефективност за 36 обекта на обща стойност над 11 млн. лева. Единадесет от сключените през миналата година енергоспестяващи договори са по ЕСКО модел.

Нетната неконсолидирана печалба на Енемона за миналата година възлиза на 7,71 млн. лв., което представлява повишение от 76,3% на годишна база.

До момента книжата на дружеството поевтиняват с 1% до 20,54 лева при прехвърлени 5 138 акции.

Свързани компании:

Енемона АД(E4A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още