IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дейността на Кремиковци подсигурена за 3 месеца, след това чакаме сделка

Митал заявил намерението си да привлече стратегически партньори в срок до три месеца

17:06 | 19.02.08 г.
Автор - снимка
Създател
Дейността на Кремиковци подсигурена за 3 месеца, след това чакаме сделка

Предприети са нужните мерки за нормално обезпечение със суровини на Кремиковци, които да подсигурят в рамките на следващите 90 дни производството на 100-110 хил. тона стомана и положителни финансови резултати, се казва в съобщение на компанията до правителството.

След първоначалните затруднения с БДЖ, ние се споразумяхме за схема на плащания на задълженията и организиране транспорт на суровините, материалите и готовата продукция. В тази връзка Кремиковци е осигурило нужните му суровини, които следва да бъдат транспортирани. Мажоритарният собственик, г-н Прамод Митал е заявил намерението си да привлече стратегически партньори в срок до три месеца така, че интересите на всички заинтересовани от дейността на дружеството да бъдат защитени“, се казва още в съобщението.

Новият изпълнителен директор на Кремиковци - Гунтупали Джаганадам, е встъпил в длъжност от 07 февруари 2008 г., като от първостепенна важност за него и за Управителния съвет са задачите да се осигурят условия за спокойна и ритмична работа в компанията и да се защитят всички заинтересовони контрагенти, доставчици и кредитори, заявяват още от комбината.

Разбираме, че НЕК, БДЖ и Булгаргаз са търговски организации, имащи своите разходи и проблеми. Желанието им Кремиковци АД, да обслужи своите стари задължения в кратки срокове или веднага би попречило на изпълнението на текущите ангажиментите, както към тези компании, така и към всички заинтересовани лица“, считат от Кремиковци.

От компанията посочват, че само през 2007 г. са платени общо към НЕК, БДЖ и Булгаргаз над 267 млн.лв., представляващи текущи и стари задължения. Ръководството на дружеството потвърждава, че е в състояние да покрива текущите си разходи за доставките на всички суровини и материали, свързани с нормалната производствена и търговска дейност.

Кремиковци апелира към правителството за осигуряване на нормална производствена и търговска дейност в периода на следващите 90 дни. В този период ще се изплащат всички текущи услуги към БДЖ, НЕК и Булгаргаз, а след този период ще продължи изплащането на старите задължения, уверяват от металургичния комбинат.

Ако изложеното по-горе не бъде добре разбрано, фактическата ситуация ще бъде крайно негативна за дружеството и всички заинтересовани от дейността му лица“, предупреждават от компанията, за която в края на януари се очакваше да бъде сключена сделка с украинския милиардер Констянтин Жеваго. До такава обаче все още не се е стигнало.

Днес акциите на Кремиковци поевтиняха с 8,78% до 16,20 лв. при обем от едва 50 лота.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:26 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още