IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Декларацията за облагане с корпоративни данъци вече се подава и по интернет

Само за два дни от пускането на електронната услуга бяха подадени 250 декларации за облагане с корпоративни данъци по интернет

15:20 | 18.02.08 г.
Автор - снимка
Създател
Декларацията за облагане с корпоративни данъци вече се подава и по интернет
Декларацията за облагане с корпоративни данъци за 2007 г. вече може да бъде подадена и по интернет, съобщиха от Националната агенция за приходите (НАП).

От края на работния ден в петък (15 февруари) приложението за подаване на формуляра по електронен път е достъпно в интернет сайта на НАП. Чрез интернет своята декларация могат да подадат и дружествата, които не са имали дейност през 2007 г. и от тази година подават различен образец.

Само за два дни от пускането на електронната услуга бяха подадени 250 декларации за облагане с корпоративни данъци по интернет. Срокът за подаване на годишната данъчна декларация за облагане с корпоративни данъци е до 31 март, като всички клиенти на НАП, които подадат своите декларации и годишния си финансов отчет чрез интернет, ползват отстъпка от 1% от дължимия корпоративен данък, но не повече от 1000 лв.

Междувременно над 600 декларации за облагане на доходите на физическите лица са постъпили в НАП по интернет. Срокът за приемане на формулярите тази година изтича на 30 април, като в този срок трябва да се заплати и дължимият данък. Всички граждани, които подадат своите декларации по интернет, имат право на 5% отстъпка върху данъка за довнасяне.

Подаването на декларациите за облагане с корпоративни данъци и за облагане на доходите на физическите лица по интернет изисква наличието на електронен подпис. Ако клиентите на НАП нямат такъв, то те могат да упълномощят човек, който притежава електронен подпис, да подаде декларацията от тяхно име.

Плащането на данъци чрез интернет изисква наличието на дебитна карта, регистрация в системата ePay и в интернет-страницата на приходната администрация.

Списъкът на кодовете за видове плащане, както и номерата на банковите сметки на териториалните дирекции на НАП могат да бъдат намерени в интернет страницата на агенцията.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:24 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още