IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бианор Сървисиз учредява дъщерно дружество съвместно с немска фирма

Бианор Сървисиз ЕООД ще запише дялове на стойност 51 000 лева, представляващи 51% от капитала на новото дружество

14:58 | 18.02.08 г.
Бианор Сървисиз учредява дъщерно дружество съвместно с немска фирма
Съветът на директорите на Бианор Холдинг АД е овластил управителя на дъщерното му дружество Бианор сървисиз ЕООД да сключи рамково споразумение с немската фирма ТехниДата АД за учредяване на съвместно дружество с ограничена отговорност, става ясно от съобщение на компанията, публикувано в „Бюлетин Investor.bg“.

Съгласно споразумението Бианор Сървисиз ЕООД ще запише дялове на стойност 51 000 лева, представляващи 51% от капитала на новото дружество, чието наименование ще е
ТехниДата Лабс България ООД.
 
ТехниДата Лабс България ще се занимава с развойна дейност по водещите продукти за екологична съвместимост на немската компания, които са внедрени в над 1300 клиента от 59 страни по света.
 
Очаква се ТехниДата Лабс България да започне своята дейност през месец април с екип от 10 човека, а до края на 2008 г. те да наброяват 25. Управител на дружеството ще бъде Майкъл Кол, който работи за ТехниДата от 12 години и към момента заема длъжността вице президент.
 
Според одобрения от двете страни бизнес план се очаква приходите на ТехниДата Лабс България за 2008 година да бъдат над 1 млн. лева, а през 2009 г. те да се удвоят.
 
През септември миналата година Бианор Сървисиз ЕООД подписа договор с Техни Дата АД за разработка на софтуер и консултантски услуги.

Неконсолидираният отчет на Бианор за миналата година показа 64% спад на нетната печалба до 113 хил. лв.

Компанията е единствената от софтуерния сектор, представена на капиталовия ни пазар. През лятото на 2007 г. Бианор, което по-късно се преименува на Бианор Холдинг, осъществи IPO при цена на акция 10,25 лв.

Днес книжата на Бианор отчетоха ръст от 15,9% до 12,75 лева при прехвърлени 31 броя акции.

Свързани компании:

Бианор Холдинг АД(BNR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:14 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още