IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Публичното предлагане на Спарки АД на фокус тази седмица

Във вторник ще се приемат поръчки за участие, в сряда ще бъдат обявени резултатите, а в четвъртък ще стартира търговията с акциите на дружеството на БФБ-София

08:11 | 18.02.08 г.
Автор - снимка
Създател
Публичното предлагане на Спарки АД на фокус тази седмица

Вниманието на пазарните участнизи тази седмица ще бъде насочено към публичното предлагане на русенското предприятие Спарки АД, като на 19 февруари (вторник) ще се приемат поръчки за участие. В сряда ще бъдат обявени резултатите от подписката, а в четвъртък ще стартира търговията с акциите на дружеството на БФБ-София.

Ще бъдат предложени 300 хил. акции, или 10% от капитала на дружеството. Определеният ценови коридор за една акция е 45,7 лв. минимум и 55,5 лв. максимум.

60% от емисията е заделена за институциионални инвеститори, а 40% - за останалите. Поръчките ще са без предварително депозиране на сумата за професионалните инвеститори, а за непрофесионалните инвеститори - с предварително депозиране на сумата в банка ДСК.

Във вторник ще стартира търговията с акциите от увеличенията на капитала на Централна кооперативна банка, Спарки Елтос и Холдинг Варна А.

В сряда ще бъде даден стартът на вторичната търговия с акциите на Билборд АД. Емисията, която е в размер на 7,5 млн. лв., разпределени в същия брой акции с номинал 1 лв., ще се търгува с борсов код BOARD.

От сряда ще стартира и търговията с книжата на Експат Имоти АДСИЦ – София.

Във вторник ще се проведе Общо събрание на акционерите на Арома АД, на което ще бъде гласувано увеличение на капитала със собствени средства на дружеството от 5 163 933 лв. на 15 491 799 лв.

Също във вторник ще се проведе открит аукцион за неизползваните права от увеличението на капитала на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ. Компанията планира да увеличи капитала си от 50,7 млн. лв. на 60,840 млн. лв. чрез емисия от 10,140 млн. нови акции, с номинал 1 лв. и емисионна стойност 2,25 лв. за брой.

В четвъртък (21 феврари) стартира третият аукцион за продажбата на 100 530 акции на Рекорд АД-Габрово, представляващи 93,13% от капитала на дружеството. Целият пакет от акции ще бъде предложен в една пазарна партида при минимална лимитирана цена от 1,81 млн. лв., което се равнява на 18 лв. за една акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:32 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още