IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Таксата за преминаване на Дунав мост нарасна, пътят обаче остава лош

Шофьорите са недоволни, че събираните огромни суми не се ползват за поддържане на мостовите пътни ленти

17:05 | 15.02.08 г.
Автор - снимка
Създател
Таксата за преминаване на Дунав мост нарасна, пътят обаче остава лош
Преминаващите шофьори и предприемачи през Дунав мост за пореден път днес изразиха недоволство от поредно повишаване на такса "Мост" и от лошото, според тях, поддържане на пътното съоръжение, съобщи БТА.
 
От началото на тази година българската такса "Мост", събирана от Фонд "Републиканска пътна инфраструктура", е повишена от 6 евро на 8 евро за лека кола. През този месец румънският налог е увеличен на 7,5 евро, посочиха шофьорите чрез касови бележки. Значително е повишаването и за преминаване на автобуси и тежки камиони.

Таксата "Мост", която се взема за всяко преминаване в началото на съоръжението над река Дунав, сериозно пречи на културните, човешки и стопански връзки на хората от България и Румъния, е мнението на пътуващите.

Шофьорите са недоволни, че събираните огромни суми не се ползват за поддържане на мостовите пътни ленти. По думите им преди дни е бил направен едва козметичен ремонт на асфалта.

Европейският комисар Меглена Кунева пред български журналисти на 5 февруари в Букурещ коментира това недоволство в Русе с думите: "Такса "Мост"? - Такова нещо в Европа няма." Меглена Кунева изрази изненада, че година след приемането на България и Румъния за членове на Европейския съюз все още продължава да се събира на такса "Мост", която изкуствено затруднява комуникацията между европейските граждани.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:20 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още