IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Работници на Слънце Стара Загора-Табак протестират във фабриката

Те са издигнали плакати "Искаме си работата" и "Оставка на УС на Булгартабак"

11:31 | 15.02.08 г.
Автор - снимка
Създател
Работници на Слънце Стара Загора-Табак протестират във фабриката
Около 100 работници са се събрали на протест в двора на тютюневата фабрика "Слънце Стара Загора-Табак" АД, съобщи Dnes.bg.

Те са издигнали плакати "Искаме си работата" и "Оставка на УС на Булгартабак".

Протестната акция на работниците е срещу необоснованото закриване на печелившата според тях цигарена фабрика.

Вчера стана ясно, че работещите в дружеството са решили да протестират на 19 февруари пред сградата на Булгартабак холдинг и ресорното Министерство на икономиката и енергетиката, тъй като не са съгласни с обявеното от холдинга намерение да изтегли своите марки цигари, произвеждани във фабриката в Стара Загора.

На пресконференция ден преди това от ръководството на Булгартабак холдинг обявиха, че са решили да отнемат на фабриките в Пловдив и Стара Загора лиценза за производството на марките цигари на холдинга, като обаче се запази лицензът на двете фабрики за производство на тютюневи изделия.

Въпреки несъгласието на синдикатите за прекратяване на работата на двете фабрики, от ръководството на холдинга твърдят, че няма друг вариант за успешна работа на компанията като цяло. По думите на изпълнителния директор Христо Лачев ако работят и четирите фабрики, то холдингът може да приключи настоящата година на загуба и да няма какво да се приватизира. Фабриките в Пловдив и Стара Загора завършват 2007 с прогнозна печалба от съответно 2,5 млн. и 3 млн. лв., но това е само защото към тях са били прехвърляни средства от двете печеливши предприятия – в София и Благоевград, каза още Лачев.

Свързани компании:

Слънце Стара Загора-Табак АД(SUN)

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:38 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още