IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Глоба от 20 хил. лв. за производителя на „Чио Чипс” заради игра

Производството е образувано във връзка с рекламната кампания „Спечели Beetle или Golf”

14:47 | 13.02.08 г.
Автор - снимка
Създател
Глоба от 20 хил. лв. за производителя на „Чио Чипс” заради игра
Комисията за защита на конкуренцията наложи имуществена санкция от 20 хил. лв. на „Интерснак България” ЕООД, за извършено нарушение по чл. 34, ал. 6 от Закона за защита на конкуренцията, съобщиха от комисията.
 
Производството е образувано във връзка с рекламната кампания „Спечели Beetle или Golf”. Участниците в промоцията трябва да съберат трите елемента на пъзел, две части на автомобил и ключ, които са поставени в опаковките на „Чио Чипс”.

КЗК установи, че възможността за спечелване на голямата награда е пряко обвързана със закупуване на конкретния продукт, а стойността на обещаните автомобили надвишава значително законовия праг от 10 минимални работни заплати или 100 пъти цената на стоката.

Комисията приема, че промоционалната игра измества вниманието на потребителите от качествата на рекламираната стока и акцентира върху шанса за спечелване на автомобил. Подобно поведение нарушава разпоредбите на Закона за защита на конкуренцията.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още