IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

На 22 февруари ЕК чака доклад от България за замразените плащания за пътища

Трябва да сме напълно сигурни, преди да възобновим плащанията за пътно строителство в България, казват от комисията

16:19 | 12.02.08 г.
Автор - снимка
Създател
На 22 февруари ЕК чака доклад от България за замразените плащания за пътища

Европейската комисия (ЕК) ще очаква на 22 февруари доклад от български национални одитори във връзка със замразените европейски плащания за пътно строителство в нашата страна. Това заяви днес еврокомисарят за регионалната политика Данута Хюбнер, предаде БТА. Хюбнер представи на пресконференция в Брюксел изпълнението на европейския бюджет за кохезионна политика през периода 2007-2013 г.

В Европейската комисия очакваме доклада, изготвен от български национални одитори. Вчера вечерта говорих с министъра на финансите господин Пламен Орешарски. Докладът по програмата, която се занимава с пътното строителство, ще дойде веднага след като бъде готов, което трябва да стане на 22 февруари, отбеляза Данута Хюбнер.

Досега няма нищо, което да сочи, че в случая са замесени каквито и да е европейски пари, подчерта тя преди да добави: „Все пак искаме да сме напълно сигурни и затова чакаме да получим доклада“.

Досега отбелязахме много добра и бърза реакция на българското правителство по случая, също и много близко сътрудничество с Европейската комисия. След получаването на доклада трябва да има пълна сигурност, преди да се възобновят плащанията на европейски пари за пътно строителство в България.

Вече има доста персонални промени, извършени от правителството. Всичко е под контрол и имаме много добро сътрудничество с българското правителство“, каза Хюбнер.

Във връзка с бюджета за кохезионна политика през 2007-2013 г. тя отбеляза няколко важни момента - рекордното усвояване на средства от новите страни членки на Европейския съюз, много бързото изготвяне на представените в Европейската комисия програми около този бюджет и засиленото партньорство в Европейския съюз по финансовия контрол и одита при усвояването на средствата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:25 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още