IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Уволниха висш чиновник в МИЕ, той щял да търси правата си в съда

Според министерството шефът на дирекция "Защита на потребителите" правел системни нарушения и компрометирал България

15:28 | 12.02.08 г.
Автор - снимка
Създател
Уволниха висш чиновник в МИЕ, той щял да търси правата си в съда

Със заповед на министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров от 5 февруари 2008 година от работа е освободен Емил Алексиев, директор на дирекция „Защита на потребителите“ в Министерство на икономиката и енергетиката (МИЕ), съобщиха от министерството. Заповедта е подписана със становище на Дисциплинарния съвет на министерството.

„Ще търся правата си по съдебен път“, коментира уволнението си пред Дарик радио Алексиев. По думите му сред мотивите за освобождаването му няма факти, отговарящи на истината. Сред мотивите за отстраняването му са системни нарушения в работата и поведение, което компрометира страната ни. 

Проверката на Дисциплинарния съвет е била по конкретен случай за участие на Емил Алексиев в заседание на Комитета за сътрудничество в областта на защита на потребителите в Брюксел, където е направил негативни изказвания за дейността на Комисията за защита на потребителите (КЗП), информираха от МИЕ. „Коментарите по отношение на КЗП представляват критики към националния орган, отговарящ за прилагането на законодателството за защита на потребителите“, се казва в доклада на Дисциплинарния съвет.

В аргументите на Дисциплинарния съвет се посочва, че са констатирани съществени пропуски в работата на Емил Алексиев с Комисията за защита на потребителите и че липсват изградени ефективни връзки на партньорство с КЗП, не се оказва помощ при реализирането на проектни инициативи, използва се назидателен тон и се създават съществени пречки при реализиране на инициативи, които не идват от страна на Алексиев.   

Той коментира, че всичко, за което е упрекнат в заповедта за дисциплинарното му уволнение, е съшито с бели конци и съдържа неверни твърдения. Абсолютно всичко може да бъде доказано и отразено в официалните протоколи на ЕК, казва Алексиев.

За мен е необяснимо защо четири месеца след провеждане на едно заседание някой размахва клеветнически твърдения по мой адрес, добавя той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:10 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още