IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оргахим: Спадът на печалбата ни с 30% се дължи на инвестиции

Делът на износа заема 56% от общите продажби на дружеството към края на 2007 г.

14:26 | 12.02.08 г.
Оргахим: Спадът на печалбата ни с 30% се дължи на инвестиции

Спадът в печалбата на Оргахим АД се дължи на направените през годината инвестиции в производствени мощности, разширяване на материалната база и навлизане на нови пазарни позиции, уточнява Иван Соколов, изпълнителен директор на компанията, в съобщение до медиите.

В контраст с ръста на продажбите с 27% до 124 млн. лв. за 2007 г. спрямо 2006 г., печалбата на дружеството реализира спад от 30% до 5,6 млн. лв. в сравнение 2006 г., когато е била 8,1 млн. лв.

Сред реализираните инвестиции на Оргахим през 2007 г. са складове в София и Бургас и разширение на производствената база на дружеството в Пловдив. Новите складове са собственост на Оргахим и са основно за снабдяване на търговци на едро и магазини. Чрез направените през годината инвестиции Оргахим планира да подсигури оперативната си дейност, допълва Соколов.

Делът на износа заема 56% от общите продажби на дружеството към края на 2007 година, като продукцията се реализира на редица външни пазари, сред които Турция, Гърция, Румъния, Египет, страни от Централна Европа, Близкия Изток и бившите Съветски републики. От дружеството съобщават, че през настоящата година приоритетен пазар за износ на продукцията ще бъде и Украйна, където Оргахим има съвместно представителство с румънската компания Поликолор.

Към настоящия момент присъствието на Оргахим на украинския пазар се състои предимно в продажба на индустриални продукти, като разширението на пазарното присъствие на компанията предвижда предлагане и на строителни продукти.

Свързани компании:

Оргахим АД(5ORG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:02 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още