IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

БСК: В енергийния холдинг да не влизат Булгаргаз и Мини Марица Изток

Проблемите на държавните енергийни дружества са свързани най-вече с осигуряването на инвестиции и ефективното позициониране

13:48 | 11.02.08 г.
Автор - снимка
Създател
БСК: В енергийния холдинг да не влизат Булгаргаз и Мини Марица Изток
В бъдещия електроенергиен холдинг да влизат само НЕК, АЕЦ Козлодуй и ТЕЦ Марица Изток 2, т.е. електроенергийните дружества без Булгаргаз и Мини Марица Изток. Това препоръчаха днес от Българската стопанска камара в коментар относно вчерашното официално решение на управляващата коалиция за създаването на такъв холдинг, идеята за който беше дадена от предишния министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров.

Проблемите на държавните енергийни дружества са свързани
най-вече с осигуряването на инвестиции и ефективното позициониране при либерализацията на енергийните пазари, коментираха от камарата, като посочиха, че такъв тип проблеми едва ли ще бъдат решени чрез обединяването на дружествата.

Освен това беше предложено самата НЕК да се преструктурира, като бъдат създадени следните компании: Водноелектрическа компания, Електрическа компания „Обществен доставчик“, Преносна компания и системен оператор, Ярдена компания Белене и компания „Търговец на енергия“.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:47 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още