IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Българи инвестират 1 млн. евро в преработка на дърво в Македония

Кандидат-инвеститорът има по-голям производствен капацитет в България и пазар за продукцията си в Израел, Палестина, Иран и Ирак

12:10 | 11.02.08 г.
Автор - снимка
Създател
Българи инвестират 1 млн. евро в преработка на дърво в Македония

Български инвеститори искат да инвестират в македонската община Ново Село близо 1 млн. евро в изграждането на мощности за преработка на дърво, пише македонският вестник Дневник, позовавайки се на информация на агенция МИА.

За целта инвеститорите, които не се назовават, искат да придобият площ с размер 9 хил. кв. м в новообразуваната индустриална зона край село Борисово, община Ново Село, в югоизточната част на страната.

Първоначално в новата мощност ще бъдат ангажирани 20 души, а по-късно – още толкова“, е заявил кметът на Ново Село Никола Андонов. Кандидат-инвеститорът има по-голям производствен капацитет в България и пазар за продукцията си в Израел, Палестина, Иран и Ирак, пояснява той.

Причината българските инвеститори да се насочат към селото са ниските цени на комуналните услуги и на суровините, както и евтината работна ръка.

Индустриалната зона е с площ около 28 хил. кв. м и към нея проявяват интерес и други фирми, като най-много са българските.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:34 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още