IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Днес стартира търговията с акциите на нови четири дружества

Днес започва търговията с правата на Турин имоти АДСИЦ и Лев Инвест АДСИЦ, до края на седмицата ни очакват 2 аукциона за неизползвани права и 2 ОСА

08:06 | 11.02.08 г.
Автор - снимка
Създател
Днес стартира търговията с акциите на нови четири дружества
Новата седмица стартира с началната дата за вторична търговия с акциите на Торготерм АД. Съветът на директорите на борсата е регистрирал емисията на дружеството, която е в размер на 3 млн. лв., на „Неофициален пазар на акции“, сегмент „А“. Присвоеният борсов код на емисията е ТОRGO. Днес стартира и търговията с акциите на нови три дружества - Пи Ар Си АДСИЦ, Холдинг Нов Век АД и Пропъртис Кепитал Инвестмънтс АДСИЦ.

Емисията на Пи Ар Си АДСИЦ, която е с присвоен борсов код PRC, е в размер на 650 000 лева и е разпределена в 65 000 броя акции с номинал 10 лева.

Предметът на дейност на Пи Ар Си АДСИЦ е секюритизация на недвижими имоти като основната дейност на дружеството е насочена към пазара на имоти с търговски, административно и жилищно предназначение, в т.ч. изграждане, отдаване под наем и покупко-продажба.

Учредители на дружеството са „Българо-американска кредитна банка” АД с 30% от капитала, Алекси Попов с 22,4%, Райчо Райчев с 18,2%, Ема Бонева с 18,2%, Тодор Рогачев със 7% и Константин Попов с 4,2%. Председател на СД и изпълнителен директор на дружеството е Райчо Райчев.

Новите акции от увеличението на капитала на Холдинг Нов Век АД, които са регистрирани за търговия, са 907 586 броя и са издадени в резултат на увеличение на капитала на дружеството до 1 557 209 лева.

Емисията на Пропъртис Кепитал Инвестмънтс АДСИЦ е в размер на 650 000 броя акции с номинал 1 лев и присвоен борсов код PCI.

Също днес започва търговията с правата за увеличението на капитала на Турин АДСИЦ и Лев Инвест АДСИЦ, като едновременно с това започват както прехвърлянето им, така и записването на новите акции.
 
От Турин АДСИЦ ще се предложи емисия от 150 хил. права на смесен закрит аукцион. Всяко право дава възможност за записване на 1 акция с номиналната и емисионната стойност един лев. Присвоените борсови кодове са съответно R1TURIN и R2TURIN, като с първия ще бъде осъществен смесен закрит аукцион за 150-те хил. права, а с втория R2TURIN ще се осъществява вторичната търговия.
 
От Лев Инвест АДСИЦ също ще предложат своята емисия от  150 хил. права, със същите условия – номинална и емисионна стойност на едно право – 1 лв., като едно право дава възможност за записване на една нова акция. Присвоените борсови кодове са R1LVINV и R2LVINV, а времевият интервал за провеждането на аукционите е 9:30 – 11:00 за първата и 9:30 – 13:00 за втората емисия.
 
Във вторник е последната дата за прехвърляне на правата, даващи възможност за участие в увеличението на капитала на две дружества – ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ и Софарма Билдингс АДСИЦ. От Софарма Билдингс АД планират увеличение на капитала от 500 000 на 650 000 лв. чрез издаване на 150 000 броя обикновени акции с номинална и емисионна стойност 1 лев. Съотношението между издадените права и новите акции е 1 към 1. ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ са издали 50 700 000 броя права, които дават право на записване на 10 140 000 броя акции. Номиналната стойност на новоиздадените акции е 1 лев, а емисионната е 2,25 лв. Началната дата за записване на акциите и на двете дружества е 28 януари, а крайната – 6 март. 
 
За вторник е насрочено извънредно Общо събрание на Асеновград Табак АД, като при липса на кворум то ще бъде отложено за 15 март. Право на участие имат всички акционери, придобили акции от дружеството най-късно на 12 февруари тази година. Същият ден е и последният срок за придобиване на акции от Благоевград БТ, които да позволят участие в Общото събрание на дружеството, което е насрочено за 28 февруари.
 
В сряда е новата дата за извънредно Общо събрание на акционерите от ИД БенчМарк Фонд-2 АД, което по предварителен план трябваше да се състои на 28 януари, но беше отложено поради липса на кворум. Право на глас на събранието ще имат всички, които са придобили акции на дружеството преди 29 януари тази година.
 
Същия ден ще се състои и аукционът за неизползваните права за участие в увеличението на капитала на Фиа България АД. От дружеството планират акционерният капитал да бъде увеличен от 700 хил. на 1,225 млн. лв. чрез издаване на 525 хил. акции с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 9,31 лв. Съотношението между издадените права, които са 700 000, и новите акции е 4 към 3. Броят акции, които едно лице може да запише, е равен на цялото число, без отчитане на резултата след десетичната запетая, получено при делението на броя на притежаваните от него права на 1,333333. Крайната дата за прехвърлянето на правата беше 6 февруари.
 
Четвъртък и петък са най-бедните откъм корпоративни събития дни тази седмица, като за последния ден от седмицата е насрочен единствено аукционът за неизползваните права за участие в увеличението на капитала на Петър Караминчев АД. Русенската фирма планира да предложи на инвеститорите 2648 112 нови акции, всяка с номинална стойност от 1 лв. и емисионна стойност 1,50 лв., като целта е капиталът на дружеството да се увеличи от 662 хил. лв. на 3,31 млн. лв. Крайната дата за записване на акциите от увеличението е 4 март. Увеличението на капитала ще се счита за успешно, ако бъдат записани и платени най-малко 2 500 000 нови акции. 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:02 | 08.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още