IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Българските евродепутати ще декларират спечеленото извън страната

Според приетите изменения българските евродепутати ще имат достъп до държавните и общинските органи и организации при изпълнение на правомощията си на територията на страната

11:34 | 08.02.08 г.
Автор - снимка
Създател
Българските евродепутати ще декларират спечеленото извън страната
Българските евродепутати трябва да декларират имуществото, доходите и разходите си, направени във и извън страната, по реда на Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности. Това предвижда приетият на второ четене от парламента законопроект за промени в закона за избиране на членове на Европейския парламент (ЕП) от България.

Според приетите изменения българските евродепутати ще имат достъп до държавните и общинските органи и организации при изпълнение на правомощията си на територията на страната. Администрацията е длъжна да им оказва съдействие и да предоставя при поискване сведения и документи.

Със законопроекта се урежда статусът на българските евродепутати в националната правна и политическа система. Осигуряват се всички необходими условия за пълноценното изпълнение на техните функции на територията на България.

Промените в закона за избор на евродепутати предвиждат също статусът на българските евродепутати да се урежда и в съответствие с акта на Съвета на Европейските общности и правилника за дейността на Европейския парламент. Те ще бъдат прилагани до влизането през 2009 г. в сила на Статута на членовете на ЕП.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:09 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още