IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Diageo се отказа от водка Absolut

За сметка на това от Diageo обявиха, че срещу 900 млн. долара са станали ексклузивен световен дистрибутор на холандската водка Ketel One

18:48 | 07.02.08 г.
Автор - снимка
Създател
Diageo се отказа от водка Absolut

Световният лидер в производството на алкохолни напитки Diageo се оттегли от съревнованието за придобиването на марката Absolut, съобщи вестник „Трибюн“. Собственик на марката е шведската държавна компания Vin & Sprit, която в момента е в процес на приватизация.

За сметка на това от Diageo обявиха, че срещу 900 млн. долара са станали ексклузивен световен дистрибутор на холандската водка Ketel One.

Diageo беше един от най-сериозните кандидати за производителя на Absolut, но оттам обясняват, че се изтеглят от надпреварата заради споразумението си с Ketel, в която виждат „големи перспективи“. Водката Ketel One има най-силно пазарно присъствие в Северна Америка, където продава по-голямата част от произвежданите всяка година около 1,9 млн. каси.

Така кандидати за Vin & Sprit остават френската Pernod-Ricard, американската Fortune Brands, групата Bacardi и обединение от шведски инвеститори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:01 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още