IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Дадоха на концесия находище за баластра край Казанлък

Удължава се срокът с 2 години на разрешенията за търсене и проучване на нефт и газ на „Болкан Експлорърс (България) Лимитид” и на „Джей Кей Екс България Лимитид”

17:32 | 07.02.08 г.
Автор - снимка
Създател
Дадоха на концесия находище за баластра край Казанлък
Концесия за добив на речна баластра от находище „Ръжена” край Казанлък предостави днес правителството на Екогеоресурс ООД, Стара Загора. Концесията на находището с площ от 120 хил. кв. м е за срок от 25 години, като планираните инвестиции са за над 428 хил. лв.

Министерски съвет разреши също на Дано-Г ЕООД, София, да извърши проучване за скално-облицовъчни материали за срок от 3 години на терен с размер от 1,25 кв. км, разположен в землището на с. Кюлевча, община Каспичан.

Удължава се срокът с 2 години на разрешенията за търсене и проучване на нефт и газ на „Болкан Експлорърс (България) Лимитид” и на „Джей Кей Екс България Лимитид” в два блока, реши още правителството. Размерите на блоковете обаче се намаляват общо с около една трета, до 3350 кв. км.

В проучвателните работи се предвижда да бъдат вложени общо около 8,5 млн. евро.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:23 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още