IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Намаляват щатните бройки в МДААР и Министерство на културата

Посочените мерки на оптимизиране на структурата водят до увеличаване на средната месечна брутна заплата на едно лице от персонала

12:26 | 07.02.08 г.
Автор - снимка
Създател
Намаляват щатните бройки в МДААР и Министерство на културата
Със 154 бройки ще бъде намалена щатната численост във второстепенните разпоредители с бюджетни кредити към Министерството на държавната администрация и административната реформа (МДААР), съобщи правителствената информационна служба.

В болница "Лозенец" ще работят 71 души по-малко. В Специалната куриерска служба намалението е със 7 щатни бройки, в Центъра за преводи и редакции - с 8, а поради отдаването под наем на почивните бази в Приморско и "Св. Св. Константин и Елена" Варна, в обектите с представителни и социални дейности - с 68 души по-малко.

Посочените мерки на оптимизиране на структурата водят до увеличаване на средната месечна брутна заплата на едно лице от персонала общо за системата на МДААР от 599,30 на 631,47 лв., в т.ч. здравеопазване - от 571,44 на 623,39 лв.

Правителството одобри и намаляване на щатната численост във второстепенните разпоредители с бюджетни кредити към министъра на културата. Това са театри, опери, филхармонии, ансамбли, музеи, галерии, културни институти с национално значение, ИА "Национален филмов център" и Национален институт за паметниците на културата. Съкращенията не важат за творческия персонал в културните институти.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:14 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още