IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ПроКредит Холдинг увеличи дела си в ПроКредит Банк България до 80%

От началото на годината ПроКредит Холдинг изкупи дяловете на Европейската банка за възстановяване и развитие в капитала на ПроКредит Банк България

16:28 | 06.02.08 г.
Автор - снимка
Създател
ПроКредит Холдинг увеличи дела си в ПроКредит Банк България до 80%
От началото на годината ПроКредит Холдинг изкупи дяловете на Европейската банка за възстановяване и развитие в капитала на ПроКредит Банк България и към момента притежава 80,29% от капитала на последното, съобщават от холдинга.

Другият акционер в ПроКредит Банк България е германската Commerzbank с дялово участие от 19,71%.

Консолидирането на собствеността на ПроКредит Банк България е стратегически планиран процес и е част от стремежa на ПроКредит Холдинг за създаването на глобална група от финансови институции, се казва още в съобщението.

ПроКредит Банк (България) АД е част от група, към която принадлежат общо 22 банки, които оперират в страните от Югоизточна Европа, Африка, Южна и Латинска Америка. Банката стартира своята дейност в България на 15 октомври 2001 г., като в кредитния сегмент се концентрира основно върху малкия и средния бизнес.

Към края на миналата година ПроКредит Банк България разполага със 70 клона в цялата страна. Общият текущ кредитен портфейл на банката възлиза на 882 млн. лева, а размерът на депозитите е 585 млн. лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:53 | 05.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още