IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Булгартабак предлага Кърджали Табак за минимум 1,5 млн. лв.

Определен е 30-дневен срок за подаване на оферти, считано от датата на публикуване на обявата в съответствие с конкурсната документация

17:02 | 05.02.08 г.
Булгартабак предлага Кърджали Табак за минимум 1,5 млн. лв.
Булгартабак Холдинг АД ще предложи 461 828 броя акции, представляващи 90,564% от капитала на Кърджали Табак за минимум 1 506 000 лева, съобщиха от холдинга.

Определен е 30-дневен срок за подаване на оферти, считано от датата на публикуване на обявата в съответствие с конкурсната документация, която е идентична с документацията, регламентираща досегашните конкурсни процедури - с отразени нови финансови параметри.

Предстои публикуване на обявата за провеждане на конкурса в два централни и един местен ежедневник, като датата за депозиране на оферти ще бъде 7 март 2008 г.

В обявата и в конкурсната документация ще бъдат посочени всички важни дати - за извършване на огледи, искане на разяснения, внасяне на депозити за участие и други, съобразени с определения срок за подаване оферти.

През миналата година дружеството беше обявено за продажба, но тогава не се намериха купувачи. Минималната цена за пакета от 90,56% в капитала на Кърджали БТ бе 2,1 млн. лв.

Консолидираната печалба на Булгартабак Холдинг за миналата година е 7 млн. лв., което е с 45 на сто по-малко в сравнение с 2006 г.

Днес акциите на Булгартабак не се търгуваха. Последната сделка по позицията е сключена на 30 януари на ниво от 30 лв. за брой.

Свързани компании:

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:25 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още