IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Митал понижил Томов*

Новият главен изпълнителен директор на "Кремиковци" е индиецът Джаганадан, който е бил известно време оперативен директор в комбината

09:08 | 05.02.08 г.
Автор - снимка
Създател
Митал понижил Томов*
Новият главен изпълнителен директор на „Кремиковци“ е индиецът Джаганадан, който е бил известно време оперативен директор в комбината, съобщи Dnes.bg.

Председателят на федерация Металици Васил Яначков обяви, че Александър Томов остава като изпълнителен директор на "Кремиковци".

Той каза, че синдикатите са в постоянна връзка с Прамод Митал и допълни, че всички работници са получили декемврийските си заплати, а до края на деня ще им дадат и парите за храна.

От днес започват и преговорите на синдикатите с ръководството за увеличение на заплатите с 25%.

Яначков допълни, че Кремиковци стои добре и няма заплаха за бъдещето на комбината.

На краткия митинг в 7,45 часа днес около 2000 работници от предприятието изслушаха синдикалните лидери, които настояха за провеждане на отворен търг за продажба на комбината.

Пред работниците бе обявено, че четирима инвеститори имат интерес за закупуване на Кремиковци - две украински фирми, една руска и една американска.

Правителството да не шикалкави, а да си поеме отговорностите пред Кремиковци. Решени сме да водим борбата до край“, каза Васил Яначков пред работниците. Той обяви, че от днес започва подготовката на голям митинг в София, в който ще участват металурзи от цяла България. 

В понеделник министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров поиска в металургичния комбинат да бъде избран прокурист, както и Прамод Митал да осигури около 150 млн. евро за поддържане на жизнеспособността на дружеството и осигуряване изпълнението на инвестиционната му програма.

*Актуализирано към 10:47

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:15 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още