IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Веселин Георгиев вече не е шеф на Фонд „Републиканска пътна инфраструктура”

Фонд „Републиканска пътна инфраструктура” е решил да предложи за нов изпълнителен директор Милош Поцков

16:10 | 04.02.08 г.
Автор - снимка
Създател
Веселин Георгиев вече не е шеф на Фонд „Републиканска пътна инфраструктура”

Членовете на Управителния съвет на Фонд „Републиканска пътна инфраструктура” решиха да освободят Веселин Георгиев от длъжността „изпълнителен директор” на фонда, считано от 4 февруари 2008 г., съобщиха от Министерството на финансите.

Решението е взето на днешното заседание на Управителния съвет на фонда, след като е разгледана подадената на 1 февруари молба от Веселин Георгиев за освобождаването му от заеманата ръководна длъжност.

Като мотив за оставката си Георгиев посочва създалата се след 3 януари 2008 г. ситуация във фонда. Както Investor.bg информира, тогава името на Георгиев беше замесено в корупционен скандал в ръководеното от него ведомство, както и в конфликт на интереси, тъй като се оказа, че много от конкурсите на фонда са спечелени от фирма на брат му.

Същевременно Управителният съвет на Фонд „Републиканска пътна инфраструктура” е решил да предложи за нов изпълнителен директор от днешна дата Милош Поцков. До момента той изпълнява длъжността главен секретар на фонда.

Поцков е завършил магистърска степен по специалност „Пътно строителство” във Висшия инженерно-строителен институт в София. Милош Поцков на два пъти е бил изпълняващ длъжността изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Пътища”, като преди това е заемал длъжността началник на отдел в агенцията. Професионалната му кариера започва в дружеството Пътпроект ЕООД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още