IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Облигационерите на Кремиковци търсят контакт с държавата

Държателите на облигации искали да обсъждат финансовото състояние на комбината

12:40 | 04.02.08 г.
Автор - снимка
Създател
Облигационерите на Кремиковци търсят контакт с държавата
В Министерството на икономиката са получени две писма от собственици на облигации на Кремиковци, стана ясно от изявление пред журналисти на заместник-министъра на икономиката и енергетиката Нина Радева.

В писмата се декларира желанието на държателите на бондове за контакт и за обсъждане на финансовите показатели на Кремиковци и перспективите за развитие на дружеството“, каза Радева, цитирана от БТА.

По думите й обаче в тези писма не се съдържа информация, че собственикът на комбината няма капацитет да преговаря по сделка и за възможен запор върху акциите.

Вчера от фонда QVT, който е един от най-големите облигационери в Кремиковци, декларираха, че собственикът на комбината Прамод Митал няма капацитет за преговори по сделката за продажба на дружеството. Те съобщиха, че притежателите на облигации са в напреднал стадий за приключването на процеса да получат контрол над собствеността на комбината и на авоарите на дружеството, в случай че облигациите не бъдат изплатени обратно.

В съобщението се посочва, че мениджмънтът на завода е известен от "Лоу дибенчър тръст корпорейшън" - попечител на емисията, за възможен запор на акциите, поради неспазване на поети ангажименти към кредиторите.

Заместник-министърът каза, че не е виждала и не е получавала декларация на QVT.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:08 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още