IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Очаква ни относително бедна на корпоративни събития седмица

Ще бъдат проведени шест извънредни Общи събрания, приключва търговията с правата за увеличение на капитала на четири дружества

08:16 | 04.02.08 г.
Автор - снимка
Създател
Очаква ни относително бедна на корпоративни събития седмица

Новата седмица започва с извънредно Общо събрание на акционерите на Сингурлар АДСИЦ, на което ще се гласува за промяна в наименованието на дружеството на Арко Тауърс АДСИЦ. Право на глас на събранието имат всички акционери, придобили акции до 17 януари тази година. 

Днес е и последната дата за търговия с правата, даващи възможност за участие в увеличението на капитала на ФИА България. От дружеството планират акционерният капитал да бъде увеличен от 700 хил. на 1,225 млн. лв. чрез издаване на 525 хил. акции с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 9,31 лв. Съотношението между издадените права, които са 700 000, и новите акции е 4 към 3. Броят акции, които едно лице може да запише, е равен на цялото число, без отчитане на резултата след десетичната запетая, получено при делението на броя на притежаваните от него права на 1,333333. Крайната дата за прехвърлянето на правата е 6 февруари, сряда.

Вторник е най-бедният на корпоративни събития ден от новата седмица, като единственото насрочено за този ден събитие е извънредното Общо събрание на акционерите на Мизия – 96 АД, на което е предвидено да бъдат гласувани промени в управителните органи на дружеството. 

Сряда е последният ден, в който могат да се търгуват правата, позволяващи участие в увеличението на капитала на Петър Караминчев АД. Русенската фирма планира да предложи на инвеститорите 2648 112 нови акции, всяка с номинална стойност от 1 лв. и емисионна стойност 1,50 лв., като целта е капиталът на дружеството да се увеличи от 662 хил. лв. на 3,31 млн. лв. Прехвърлянето на правата може да се осъществи до 8 февруари, а аукционът за неизползваните права ще се проведе на 15 февруари. Крайната дата за записване на акциите от увеличението е 4 март. Увеличението на капитала ще се счита за успешно, ако бъдат записани и платени най-малко 2 500 000 нови акции. 

В четвъртък ще се проведе планираният от клиент на на ИП Карол АД смесен закрит аукцион за 15 997 броя акции от капитала на Ютекс Холдинг АД, които представляват близо 2,7% от капитала на холдинговото дружество. Цената, при която ще бъдат предложени книжата, е 16,88 лв. за брой. Определената пазарна партида за търговия е 1 лот = 1 акция. Пазарна цена на акциите на Ютекс Холдинг в края на търговията миналата седмица беше 13,61 лв. 

Същия ден трябва да се проведе и извънредното Общо събрание на акционерите на Оргахим АД, на което ще се гласува за продължаване на договора за продажби с румънската фирма Поликолор. 

Работната седмица ще завърши с още три извънредни Общи събрания – на Златни пясъци АД, на Захарни заводи АД и на Алфа Кредит АДСИЦ. Като най-интересно се очертава събранието на акционерите на Златни пясъци АД, които ще гласуват за продажба на 50% от идеалните части на имот, находящ се в курортния комплекс Златни пясъци. Купувач по сделката е Златни АД, собственик на 63,84% от капитала на Златни пясъци АД, а предложената цена е 526 000 евро без ДДС (близо 1,03 млн. лв.). Пазарната оценка на целия имот, изготвена от оценителя Булекс Консулт ЕООД, възлиза на 2,06 млн. лв. без ДДС. Последната дата за сключване на сделки с акциите на Златни пясъци, даващи право на глас в Общото събрание, беше 23 януари 2008 г.,а при липса на кворум събранието ще се проведе на 26 февруари.  

Петък е и последният ден за сключване на сделки с правата, позволяващи участие в увеличението на капитала на Софарма Билдингс АД и на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ. От Софарма Билдингс АД планират увеличение на капитала от 500 000 на 650 000 лв. чрез издаване на 150 000 броя обикновени акции с номинална и емисионна стойност 1 лев. Съотношението между издадените права и новите акции е 1 към 1. ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ са издали 50 700 000 броя права, които дават право на записване на 10 140 000 броя акции. Броят акции, които едно лице може да запише, е равен на цялото число на частното получено при делението на броя на придобитите и/или притежавани от него права на пет, без отчитане на резултата след десетичната запетая.  

Номиналната стойност на новоиздадените акции е 1 лев, а емисионната е 2,25 лв. Крайната дата за прехвърляне на правата е 12 февруари. Датата на аукциона за неизползваните права е 19 февруари, началната дата за записване на акциите е 28 януари, а крайната – 6 март. 

През настоящата седмица можем да очакваме и месечните данни за дейността на Софарма АД за първия месец на годината, тъй като дружеството въведе практиката за ежемесечно обявяване на резултатите си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:43 | 07.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още