IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Митал няма да продава засега, преценява финансовото състояние на Кремиковци

Назначен е финансов съветник, нов оперативен изпълнителен директор, както и четирима нови директори

18:30 | 01.02.08 г.
Автор - снимка
Създател
Митал няма да продава засега, преценява финансовото състояние на Кремиковци
Собственикът на Кремиковци Прамод Митал заяви на пресконференция, че няма да продава на този етап комбината, съобщи Dnes.bg.

По думите му е назначен финансов съветник, който ще предложи най-добрият вариант за работата на завода и чак след това може би ще се говори за продажба. Назначен е и нов оперативен изпълнителен директор Пламен Стоянов, както и четирима нови директори, които ще наблюдават детайлно работата на комбината и подобряването на състоянието на комбината.

Имаме пълната отговорност към нашите инвеститори, хората с облигации и нашите работници и смятам, че нещата се уреждат благоприятно за бизнеса, каза Митал. 20 млн. евро са инвестирани в работен капитал. Няма задължения към никаква личност или инвеститор да продаваме компанията. Съобщението за украинския инвеститор не е правилно, защото те са водили диалог, но не са финализирали сделка.

Митал каза още, че е в добър диалог с правителството и със синдикатите и техните искания ще бъдат изпълнени.
 
Вчера премиерът Сергей Станишев заяви, че украинският милиардер Констянтин Жеваго писмено е потвърдил намерението си да закупи комбината, както и да финансира предприятието първоначално с 80 млн. евро за оперативна дейност.

Името на Констянтин Жеваго бе споменато във връзка с продажбата на Кремиковци за първи път миналата седмица, след което последваха срещи на ръководството на комбината и висши държавни лица с евентуалния купувач. Прамод Митал обаче се отказа да продава комбината, въпреки протестите на работниците, които искат дружеството да бъде продадено на друг инвеститор.

Днес акциите на комбината поскъпнаха с 3,1 на сто до средна цена 20,62 лв. при прехвърлени 189 броя.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:15 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още