IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Европейски потребителски център ще ни помага при трансграничното пазаруване

Центърът, който ще се намира на ул. „Бачо Киро” №14, ще функционира като част от Европейската мрежа от потребителски центрове

11:52 | 01.02.08 г.
Автор - снимка
Създател
Европейски потребителски център ще ни помага при трансграничното пазаруване
На 4 февруари ще бъде открит Европейският потребителски център България, съобщиха от Комисията за защита на потребителите.

Центърът, който ще се намира на ул. „Бачо Киро” №14, ще функционира като част от Европейската мрежа от потребителски центрове, в която са включени всички държави-членки на Европейския съюз, както и Ирландия и Норвегия.

Европейският потребителски център ще бъде открит от еврокомисаря по потребителската защита Меглена Кунева и министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров. Участие ще вземе и председателят на Комисията за защита на потребителите Дамян Лазаров.

С откриването на центъра страната ни се включва в общите усилия за подпомагане гражданите на Общността в сферата на трансграничното пазаруване, се казва в съобщението. Идеята е те да могат да се възползват от най-добрите сделки, предлагани в ЕС при правенето на покупки, както у дома, така и в чужбина. Очаква се това да даде възможност за друг вид конкуренция, който ще доведе до по-добри търговски предложения.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:08 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още