IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Нов правителствен самолет ще има през 2009

До закупуването на нов самолет обаче държавните ръководители ще летят с наличния ТУ 154 и с Фалкон

11:31 | 31.01.08 г.
Автор - снимка
Създател
Нов правителствен самолет ще има през 2009
По всяка вероятност в началото на 2009 г. авиоотрядът 28, обслужващ полетите на президента, министър-председателя, председателя на Народното събрание и др., ще има нов самолет. Това каза министърът на транспорта Петър Мутафчиев пред журналисти преди днешното заседание на Министерски съвет.

Още от началото на миналата година е възложено проучване на въпроса какъв тип самолет е най-подходящ и същевременно най-икономичен за полетите в чужбина на президента и правителството, припомни Мутафчиев.

След съответната процедура един или два самолета предстои да бъдат закупени тази година, но ще са необходими още няколко месеца за тяхното преоборудване, поясни министърът.

Във връзка с вчерашния инцидент със самолета на президента Георги Първанов Мутафчиев коментира, че подобно нещо може да се случи с всеки вид самолет и че започва проверка за изясняване причините за инцидента.

До закупуването на нов самолет обаче държавните ръководители ще летят с наличния ТУ 154 и с Фалкон.

На журналистически въпрос министърът на финансите Пламен Орешарски отговори, че проверката относно корупционния скандал и конфликта на интереси във Фонд „Републиканска пътна инфраструктура“ се очертава да продължи повече от седмица. По-рано бе обявено, че проверката ще приключи до седмица – десетина дни.

Орешарски и министърът на регионалното развитие Асен Гагаузов отказаха да коментират междинни резултати от проверката.

В края на миналата седмица Петър Мутафчиев заяви, че засега няма никакви данни фондът да е злоупотребил със средства от структурните фондове на ЕС, както и със средства от предприсъединителните фондове.
 
 
Решението за проверка на обществените поръчки на фонда бе взето в средата на миналата седмица. Финансовото министерство ще провери какви обществени поръчки, по какъв начин и на кои компании са възлагани от изпълнителния директор на фонда Веселин Георгиев, който бе изслушан във връзка със скандала с поръчките за ремонт и поддържане на пътища, получени от фирма "Биндер", чийто изпълнителен директор е неговият брат.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:38 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още