IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Разговорите с Митал продължават, не се знае защо е спряна продажбата

Комбинатът е изключително апетитна структура и инвестиционният интерес към него е голям, каза Петър Димитров

11:10 | 31.01.08 г.
Автор - снимка
Създател
Разговорите с Митал продължават, не се знае защо е спряна продажбата

Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров, който слезе при протестиращите металурзи пред сградата на Министерството на икономиката, обяви пред журналисти, че днес ще продължат разговорите със сегашния собственик на дружеството Прамод Митал.

Вчера беше проведена среща с украинския кандидат-инвеститор Констянтин Жеваго. Няма финализирана сделка, но не бих могъл да ви кажа защо Митал е спрял продажбата на комбината, каза министърът, цитиран от БТА. Днес ще продължим разговорите и след това ще има информация, допълни министърът.

Междувременно от пресцентъра на Кремиковци обявиха, че засега не могат да предоставят „достоверна информация за инвеститорите, с които собственикът на комбината г-н Прамод Митал води разговори“.

Сигурен съм, че комбинатът е изключително апетитна структура и инвестиционният интерес към него е голям, посочи министърът. Той допълни, че ще бъде направена грешка, ако с неразумни действия се парализира комбината и се предизвика неговото спиране.

Министър Димитров съобщи, че не са водени разговори с представители на американската компания US Steel. Единствената частна фирма, с която са се срещали членове на правителството, е на Констянтин Жеваго, посочи министърът.

Той обеща по-активна намеса на държавата в преговорите.

Пред протестиращите министърът каза, че в момента се борят две тенденции, едната - "Кремиковци" да бъде затворено, другата - да бъде живо. Търсим практически механизми, за да може "Кремиковци" да продължи да работи, допълни в изказването си пред работниците министърът.

В близките дни ще бъде намерено решение, но каквото и да се случи, аз ви призовавам да вземете мерки "Кремиковци" да работи, да няма аварийни ситуации“, се обърна към протестиращите министърът. Той допълни, че всичко ще бъде направено, за да бъде "Кремиковци" живо и здраво и да може работниците да получават заплатите си, а българската икономика да получава приходите от "Кремиковци".

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:50 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още