IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Мастилата, които устояват на времето

08:51 | 30.01.08 г.
Автор - снимка
Създател
Мастилата, които устояват на времето
Едва ли вече има офис без принтер. Голяма част от служителите в една компания работят с принтиращо устройство, като нерядко срещан проблем е невъзможността то да бъде използвано в най-спешния и важен за бизнеса момент заради това, че е свършило мастилото.

За да се избегнат подобни ситуации и излишни нерви за човека, поръчващ консумативи, както и неоправдани разходи за фирмата за честа смяна на мастилото на принтера, е необходимо да се прецени кое е най-доброто решение за една компания в тази насока.

Според европейската група за изследвания Innovationstechnik оригиналните консумативи са най-добрият избор за печат. Проучване на компанията показва, че оригиналните HP мастилници постигат по-добри резултати при печат от алтернативните продукти - съвместимите и пренапълнени консумативи.

От Innovationstechnik са тествали над 1 000 мастилници от 16 известни марки, предлагащи възможност за повторно пълнене, съпоставяйки ги с тези на HP. Резултатите са: мастилниците на HP отпечатват 35% повече страници в сравнение с изследваните съвместими консумативи, както и 69% повече страници от повторно напълнени мастилници.

Изследвана е и издържливостта на консумативите. Средните резултати показват, че повече от една пета (24%) от изследваните алтернативни на HP продукти още при доставката показват дефекти, поради които не могат да бъдат използвани въобще или се повреждат преждевременно. Такива дефекти при рециклираните и напълнени повторно мастилници пък се срещат в 33,6% от случаите.

Innovationstechnik е тествала по минимум 17 мастилници от вид и марка, за да бъде постигната необходимата представителност на извадката на изследването, като в някои случаи са тествани и повече мастилници, за да бъдат удовлетворени изискванията на ISO/IEC 24711.

Мастилата HP Vivera, които са създадени специално за мастиленоструйните принтери на компанията, позволяват на потребителите, ползващи оригиналната фотохартия, да печатат висококачествени снимки, устойчиви на избледняване в продължение на поколения, установява проучването.

1 млрд. долара е годишната инвестиция на HP в изследване и разработване на продукти за обработка на изображения и печат, като над 12 хил. патента се издадени по цял свят, а над 4 хил. от тях са за консумативи. Тя е сред най-големите световни компании с общи приходи за последните четири фискални тримесечия до 31 октомври 2007 г. в размер на 104,3 млрд. долара.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още