IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 29 януари

07:51 | 29.01.08 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 29 януари
Митал на крака при премиера
в. Стандарт
 
Прамод Митал пристига днес в София, за да финализира продажбата на "Кремиковци". Той ще има среща с премиера Серегй Станишев в петък, разкриха източници на "Стандарт". Индийският милионер ще прехвърли собствеността на комбината на украинеца Константин Жеваго. Новината за продажбата вече бе потвърдена, но още не е обявена официално.
 
ЕК готви критичен доклад за България
в. Дневник
 
Предстоящият междинен доклад на Европейската комисия за България ще има по-критичен тон от юнската оценка на Брюксел за напредъка на страната в борбата с организираната престъпност и корупцията. Това съобщи за "Дневник" български дипломат след среща с генералния секретар на Еврокомисията Катрин Дей, която изготвя документа. Критиките за корупцията и организираната престъпност ще са акцент в документа. Това обаче няма са единствените упреци, които ще се отправят към България, каза източник на "Дневник" в секретариата. Докладът ще отчете свършеното, но ще даде и ясен сигнал за областите, в които Брюксел е очаквал повече, каза той.
 
Според български дипломати все още не е ясно дали докладът ще отрази последните знакови случаи като аферата "Куйович" и случаите на корупция и конфликт на интереси във фонд "Републиканска пътна инфраструктура". "Няма нещо, което да се случва в България, да не намери отражение в оценката на комисията", заяви вчера министърът на европейските въпроси Гергана Грънчарова.
 
Ковачки иска “Козлодуй”
в. Стандарт
 
Бизнесменът Христо Ковачки е готов да вземе под наем АЕЦ "Козлодуй", научи "Стандарт". Той е изявил желание да поеме управлението на ядрената ни централа. Отдаването на концесия на блоковете е добра идея, коментира Ковачки преди дни във Враца. Според него обаче освен към чужди компании българското правителство може да отправи оферта и към родни инвеститори. "Както задграничните енергийни фирми могат да лобират за повторен старт на спрените блокове, така и българските момчета с добри позиции в този бизнес могат да го направят. Професията ми е да намирам капитали и да ги инвестирам в интересни проекти. А "Козлодуй" е несъмнено интересен проект", убеден е Ковачки.
 
В столичния център - само трамваи и тролеи
в. Сега
 
София ще преработи сериозно маршрутите на масовия градски транспорт заради развитието на метрото. В перспектива в тесния център на града трябва да останат само тролеите и трамваите. Това обяви главният архитект на София Петър Диков на конференция по повод 10-годишнината от пускането на метрото.
 
"В момента метрополитенът не се схваща като част от общата схема на масовия градски транспорт. С пускането на новото трасе до "Младост" обаче той ще изнесе върху себе си много пътувания и останалият масов транспорт трябва да се съобрази с това", обясни Диков. Така част от линиите трябва да се преработят като довеждащи до спирките на метрото.
 
На Иракли вече се строи
в. Дневник
 
Фирмата "Суис пропъртис" е започнала строителството на ваканционно селище "Ривърсайд вилидж" в границите на зоната "Иракли - Емине", която е предвидена за включване в екомрежата "Натура". Това обявиха от екосдружението "Да спасим Иракли".
 
В сайта на инвеститора swissproperties.net са публикувани снимки от построяването на фундаментни основи на ниска сграда с басейн, която е част от вилното селище. Кадрите са с дата 13 януари 2008 г. Строежът е в поречието на река Вая и на същото място през 2007 г. по разпореждане на министерството на бедствията беше премахната лонгозната растителност.
 
Слънчев бряг ще се разраства навътре в сушата
в. Дневник
 
Нова пътна връзка ще свързва Слънчев бряг със село Тънково и ще даде възможност на курорта да расте във вътрешността на общината, решиха на първото си за годината заседание парламентаристите от Несебър. Поради масовото строителство и опасността от пътни инциденти са необходими подходи към моста над река Хаджийска, заяви кметът на Тънково Христо Николов. Съоръжението пресича коритото на реката и свързва отсечката от селото с главния път към Слънчев бряг.
 
Мостовата конструкция и изграждането на обходно трасе ще отклони преминаването на тежкотоварна техника през Тънково и ще предотврати системното разрушаване на пътната настилка.
 
Най-много пари се перат в недвижимите имоти
в. Новинар
 
Данъчните оценки на недвижимите имоти трябва да бъдат изравнени с пазарните цени в сектора. Това заяви вчера председателят на Асоциацията на работодателите в България и на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев на форум за възможностите за ограничаване на сивия сектор. По думите му именно в този сектор и по-скоро при луксозните жилища са съсредоточени нерегламентираните парични потоци, които са причината за сивата икономика у нас. Данъчните оценки на апартаментите ново строителство в София и по Черноморието в много от случаите са десет пъти по-ниски от реалната им пазарна стойност.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:54 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още