IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Подписахме с немска фирма за техническа помощ за жп линията София-Пловдив

Срокът за изпълнение е 22 месеца (до 30 ноември 2009 г.), като договорът е на стойност 2,489 млн. лв.

17:55 | 28.01.08 г.
Подписахме с немска фирма за техническа помощ за жп линията София-Пловдив
Заместник-министърът на транспорта Весела Господинова и представителят на немската Poyry Infra GmbH Хайнц-Йоахим Бауер подписаха днес договора по проект „Техническа помощ за модернизация на трансевропейската железопътна мрежа за особена Позиция І - железопътна линия София – Пловдив", съобщиха от пресцентъра на Министерство на транспорта.

Срокът за изпълнение е 22 месеца (до 30 ноември 2009 г.), като договорът е на стойност 2,489 млн. лв. (без ДДС). Финансира се със средства от Кохезионния фонд (85%) и от държавния бюджет (15%).

Целта на договора е да се определят необходимите инвестиции и да се създаде база за провеждането на търгове за избор на изпълнители и последващо сключване на съответните договори за строителство, инженеринг, доставки и супервизия.

Изпълнителят е задължен да изготви цялостна концепция за модернизация/реконструкция, въз основа на необходимите бизнес, икономически, финансови, технически и експлоатационни анализи, както и да оцени рисковете и въздействието върху околната среда за различните сценарии за модернизация, уточняват от министерството.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:35 | 09.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още