IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Търси се зърно на борсата у нас, олиото поскъпва на световните борси

От началото на годината на ССБ най-активно се търгуват течните горива

15:04 | 28.01.08 г.
Автор - снимка
Създател
Търси се зърно на борсата у нас, олиото поскъпва на световните борси
Оферти за покупка на пшеница в сравнително големи количества се появиха през миналата седмица на Софийската стокова борса (ССБ), съобщиха за Investor.bg от ръководството на борсата. Офертата за покупка на пшеница от цялата страна е за 500 т при цена от 450 лв./т*, а за покупка от района на София – за над 100 т при цена от 440 лв./т.

От фуражното зърно има търсене на царевица от района на София при цена от 470 лв./т и на ечемик при цена от 450 лв./т. След като има оферта от преди две седмици за продажба на царевица с близка до цената „купува”, има очаквания тази седмица да бъде сключена сделка.

Цената „купува” при маслодайния слънчоглед се запазва на 800 лв./т. Без изменение (700-710 лв./т) остава трета седмица и цената „продава” на бялото брашно тип „500” в чували от 50 кг.

За първи път от дълго време се появи предлагане на пилешки бутчета първо качество в кашони от 10 кг, внос от Белгия, при цена от 2300 лв./т.

От началото на годината на ССБ най-активно се търгуват течните горива.

На световните борси продължава тенденцията на поскъпване на олиото, като към тази сутрин на борсата в Ротердам нерафинираното слънчогледово олио е с котировки 1795 долара/т (поскъпване с 50 долара/т за една седмица).

Цената на зърното бележи лек спад на стоковите борси, като на борсата в Чикаго пшеницата към тази сутрин се търгува за 334 долара/т, а царевицата – 193 долара/т. В Будапеща цената на пшеницата (преизчислена в лева) е 466 лв./т, а на царевицата – 399 лв./т. Маслодайният слънчоглед се търгува при цена от 896 лв./т.

*Посочените цени в лева са без ДДС
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още