IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 26 януари

Добивът на газ от Галата отива в прокуратураа - в. Сега

09:43 | 26.01.08 г.
Преглед на печата за 26 януари
Брюксел спря парите за Фонд "Републиканска пътна инфраструктура"
в. Дневник
 
Говорителят на Европейската комисия Марк Грей съобщи пред БНТ, че веднага след избухването на скандала с подкупи във Фонд "Републиканска пътна инфраструктура" е спряно изпращането на средства от еврофондовете. Няма да превеждаме пари, докато не се изясни ситуацията и освен това сезирахме ОЛАФ (Агенцията за борба с измамите със средства на ЕС – бел.ред.), каза още Грей.
 
По-рано в петък министърът на транспорта Петър Мутафчиев заяви, че по първоначална информация обаче случаят със заловените в четвъртък с подкуп служители на фонда не е свързан с европейски пари.
 
Добивът на газ от Галата отива в прокуратурата
 
в. Сега
 
ГЕРБ ще сезира прокуратурата за съмнителна сделка на правителството, съобщи вчера пред Би Ти Ви неформалният лидер на партията Бойко Борисов. Става дума за разрешението, което в края на миналата година кабинетът даде на люксембургската фирма "Мелроуз Рисорсиз" да проучва още 3 години находища на природен газ в Галата. Писмен сигнал до главния прокурор за това вече е изпратил и независимият депутат и председател на гражданско сдружение "Европейски демократичен път" Димитър Абаджиев.
 
Китайци строят пътища у нас
 
в. Стандарт
 
Наследници на строителите на Великата китайска стена ще участват в изграждането на големи инфраструктурни обекти у нас. Това стана ясно след вчерашната среща на социалния министър Емилия Масларова с нейния китайски колега Тиан Ченпин, който е на посещение у нас. Работниците от Китай може да са 10% от работната ръка на фирмите, ако за тези места няма кандидати от България или ЕС, обясни министър Масларова. Официалната безработица в Китай е 4%, близо 9 млн. китайци са регистрирани в бюрата по труда. У нас засега работят около 3000 китайци.
 
Държавата и общината се договориха да строят две огромни спортни зали в София
в. Дневник
 
След многогодишни спорове и нито една свястна спортна зала София е на път да се сдобие едновременно с две до четири 10-хиляднички. Председателят на Държавната агенция за младежта и спорта Весела Лечева и кметът на София Бойко Борисов се договориха днес да строят най-малко две големи спортни зали - в центъра до стадион "Юнак" и в "Младост". Възможно е да има още две зали - в района на 4-и километър и в "Обеля".
 
Досега държавата и общината имаха разминавания къде да бъде отдавна планираната многофункционална спортна зала с около 10 000 места. Агенцията настояваше да се строи на мястото на стадион "Юнак" в началото на Борисовата градина. Общината възразяваше, защото там е планирала паркинги близо до станцията на метрото. Идеята на градското ръководство е тази голяма зала да бъде някъде в покрайнините, за да не затруднява допълнително трафика в центъра. Затова общината работи по два проекта - в "Младост" и в "Обеля", където свършва метрото.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:07 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още