IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Близо 60 млн. лв. ще вложи Е.ОН в електропреносната мрежа през 2008 г.

От планираните инвестиции за 2008 г. 49,5 млн. лева са определени за инвестиционна програма

17:45 | 23.01.08 г.
Автор - снимка
Създател
Близо 60 млн. лв. ще вложи Е.ОН в електропреносната мрежа през 2008 г.
Бюджетът на Е.ОН България (снабдяваща с електричество района на Варна и Горна Оряховица) за инвестиции и поддръжка на мрежата през 2008 г. възлиза на близо 60 млн. лева, съобщиха от фирмата. Планираните средства за влагане в мрежата са с 9 млн. лева повече в сравнение с предходната 2007 г., когато сумата възлизаше на 51 млн. лева.

От планираните инвестиции за 2008 г. 49,5 млн. лв. са определени за инвестиционна програма, като 20,7 млн. лева ще се използват за работа по ключови проекти и 28,8 млн. лева за дейности, свързани с развитие и модернизация на мрежата. Останалите 10 млн. лв. са за ремонти на електроразпределителната мрежа.

От Е.ОН отчитат, че през 2007 г. средната продължителност на прекъсванията на тока на клиент е намалена до 244 минути на година, което е с 15 минути под определения от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) максимум от 259 минути.

Във връзка с прекъсванията на тока в редица населени места в страната в началото на годината от Е.ОН съобщиха, че 10% от техните абонати са останали без електричество повече от 24 часа, като според тях забавянето на отстраняването на авариите се е дължало на трудно проходимите пътища.

В резултат на направения впоследствие анализ на ситуацията, между ДКЕВР и ръководствата на Е.ОН България, ЕВН и ЧЕЗ е взето решение за взаимно предоставяне на ресурси и сътрудничество между трите компании по време на кризисна ситуация в резултат на лоши атмосферни условия, допълват от Е.ОН.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:07 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още