IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Стартира набирането на проекти по финансовия механизъм на ЕИП

Окончателният списък на одобрените проекти ще бъде известен след една година

14:20 | 23.01.08 г.
Автор - снимка
Създател
Стартира набирането на проекти по финансовия механизъм на ЕИП
Одобрени са критериите за избор на проекти, кандидатстващи по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ЕИП), каза заместник-министърът на финансите Любомир Дацов след приключване на първото заседание на Комитета за наблюдение по финансовия механизъм.

Процедурата за набиране на проекти стартира днес и ще продължи до 25 април. Средствата по финансовия механизъм са общо 21,5 млн. евро за периода до 2011 година.

Окончателният списък на одобрените проекти ще бъде известен след една година, защото одобрение трябва да има не само от българското Министерство на финансите, но и от управлението на финансовия механизъм в Брюксел.

В рамките на финансовия механизъм се финансират проекти в областите околна среда, включително използване на възобновяеми енергийни източници; развитие на човешките ресурси; здравеопазване и грижи за децата; опазване на европейското културно наследство.

За финансиране по механизма могат да кандидатстват публични и частни организации, неправителствени организации, централни, регионални и местни органи и други. Ще се финансира до 60% от стойността на одобрените проекти, като изключение се прави за централните, регионалните и местни власти, за чиито проекти финансирането може да достигне 85%. Специално за проектите на неправителствените организации е определена 10% от общата сума по финансовия механизъм.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още