IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

В началото на март тръгва търг за изграждане на подземен паркинг при ЦУМ

Паркингът трябва да е на четири нива, за 900 автомобила и с връзка към метростанцията

09:02 | 23.01.08 г.
Автор - снимка
Създател
В началото на март тръгва търг за изграждане на подземен паркинг при ЦУМ

В началото на март ще бъде обявен търг за строителството на подземния паркинг при ЦУМ, който ще бъде първият, изграден на принципа на публично-частното партньорство, каза главният архитект на София Петър Диков, цитиран от БТА.

Заради строителството на паркинга метростанция 8 от втори метродиаметър е извадена от международния търг за строителството на метрото, поясни Диков.

Паркингът трябва да е на четири нива, за 900 автомобила и с връзка към метростанцията.

Тъй като международният търг за изграждането на втори метродиаметър от надлез "Надежда" до бул. "Черни връх" ще приключи до края на февруари и избраният изпълнител трябва да стигне за 18 месеца от надлез "Надежда" до ЦУМ, паркингът и "кутията" на метрото трябва да са готови дотогава, за да може изпълнителят на втория метродиаметър да продължи към НДК и бул. "Черни връх", поясни главният архитект.

Според Диков чрез одобряването на процедурата за строителството на паркинга от Столичния общински съвет „ще бъде отпушено“ строителството на останалите обекти от подобен тип на основата на публично-частното партньорство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:27 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още