IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

От утре БФБ деактивира модулът „Client Portfolio“ в системата COBOS

Мярката е във връзка с повишената търговска активност чрез системата COBOS и с оглед избягване на евентуални технически проблеми в работата на системата

16:42 | 22.01.08 г.
От утре БФБ деактивира модулът „Client Portfolio“ в системата COBOS
Българска фондова борса – София временно ще преустанови ползването на допълнителния модул „Client Portfolio“ към системата COBOS, считано от утре (23 януари), съобщиха от борсата.

Мярката е във връзка с повишената търговска активност чрез системата COBOS и с оглед избягване на евентуални технически проблеми в работата на системата, които биха могли да произлязат от генерирането на множество събития в началото на търговската сесия.

Към настоящия момент това е необходимо за гарантиране на основната функционалност на системата COBOS, а именно дистанционното подаване на поръчки.

С допълнително съобщение на БФБ абонатите ще бъдат уведомени за активирането на допълнителния модул.
 
Модулът Client Portfolio (клиентски портфейл) показва реалните и виртуалните салда от акции по сметките на борсовите играчи.
 
Днес достъпът до системата COBOS беше затруднен, в резултат на масовите разпродажби при повечето от позициите на БФБ, което на два пъти наложи спирането на системата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:10 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още