IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

РИОСВ-Пловдив събра 270 хил. лв. от такси за опаковки през 2007

Повече от 70 са проверените фирми - производители и вносители на опаковани стоки на територията на РИОСВ-Пловдив

12:44 | 22.01.08 г.
Автор - снимка
Създател
РИОСВ-Пловдив събра 270 хил. лв. от такси за опаковки през 2007
Експертите от РИОСВ-Пловдив са събрали 270 хил. лв. от такси за опаковки през 2007 г., съобщиха от инспекцията. Средствата са постъпили в Предприятието за управление на дейности по опазване на околната среда (ПУДООС).
 
Повече от 70 са проверените фирми - производители и вносители на опаковани стоки на територията на РИОСВ-Пловдив. Те според Закона за управление на отпадъците трябва да заплащат продуктова такса за оползотворяване на отпадъците от опаковките на предлаганите на пазара стоки.

Най-честите пропуски, които експeртите установяват при проверките, са липса на вътрешнофирмени спецификации, отразяващи количеството на опаковъчните материали за продаваните артикули и липса на месечни справки-декларации за начислената продуктова такса.

Чест пропуск е и неплащането на продуктови такси при внос на опаковани артикули, когато вносителят членува в организация по оползотворяване на отпадъци от опаковки.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:16 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още