IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Животновъдите кандидатстват от 21 януари за общо 21 млн. лв. обезщетения

Според регламента всеки животновъд може да получи до 7500 евро обезщетение

17:09 | 17.01.08 г.
Автор - снимка
Създател
Животновъдите кандидатстват от 21 януари за общо 21 млн. лв. обезщетения

Животновъдите ще могат да кандидатстват от 21 януари за получаване на обезщетения за претърпени загуби, съгласно регламентите на ЕС, съобщи днес министърът на земеделието Нихат Кабил. При евентуално изчерпване на финансовия ресурс, който е общо 21 млн. лева, съвместно с министъра на финансите ще бъдат потърсени допълнителни източници за финансиране.

Според регламента всеки животновъд може да получи до 7500 евро обезщетение.

Отпускането на средствата стана възможно, след като на днешното си заседание Министерски съвет одобри предложените от министъра на земеделието мерки за подпомагане на млечното животновъдство, включващи отпускането на 21 млн. лева от бюджета на фонд „Земеделие” за изплащане на обезщетения на животновъдите.

Правителството одобри и 24 млн. лв. от план сметката на фонд „Земеделие” да се изплатят като субсидия за качествено мляко и подпомагане на националния генофонд. За литър краве мляко ще се изплащат по 20 ст., а за биволско и овче - по 25 ст. на литър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:29 | 18.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още