IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

От днес е в сила концесионният договор за магистрала "Тракия"

В МРРБ бе подписано второто допълнително споразумение към договора за магистралата

17:47 | 16.01.08 г.
От днес е в сила концесионният договор за магистрала "Тракия"
От днес е в сила концесионният договор за автомагистрала „Тракия”, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов, изпълнителният директор на ”Техноекспортстрой” ЕАД Емил Коцев и Едуардо Коимбра, представител на португалската компания MSF, са подписали второто допълнително споразумение към концесионния договор за автомагистрала „Тракия”.

На 20 декември правителството реши концесионният договор (сключен на 29 март 2005) да влезе в сила от датата на подписването на второто допълнително споразумение.

По този начин се изпълнява препоръката на Евростат за разпределение на рисковете между страните по договора за предоставянето на концесия на републиканския път Калотина-Софийски околовръстен път (Северна дъга)-Оризово-Стара Загора-Нова Загора-Ямбол-Карнобат-Бургас, уточняват от пресцентъра.

С второто допълнително споразумение срокът, предвиден за осигуряване на финансиране от страна на концесионера, се увеличава от 90 на 120 дни.

На 29 март миналата година правителството утвърди първото допълнително споразумение към договора за автомагистралата, което бе подписано на 26 април от министър Гагаузов и представители на българо-португалския консорциум „Автомагистрали Тракия”.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:06 | 19.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още