IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Проектът за прилежащата инфраструктура на Дунав мост е почти готов

Приключени са отчуждителните процедури на имотите частна собственост за нуждите за изграждане на моста

18:20 | 15.01.08 г.
Автор - снимка
Създател
Проектът за прилежащата инфраструктура на Дунав мост е почти готов
Около 90 на сто от проекта, свързващ прилежащата инфраструктура на румънската с нашата територия от строителството на Дунав мост 2, е готов, представени са банковите гаранции и обезпечения за авансовото плащане и за качествено изпълнение на строежа на транспортното министерство като възложител, каза по време на парламентарния контрол днес министър Петър Мутафчиев, цитиран от БТА.

Договорът с изпълнителя FCC Construccion бе подписан на 26 октомври миналата година.

Приключени са отчуждителните процедури на имотите частна собственост за нуждите за изграждане на моста. За прилежащата инфраструктура на моста в землищата на Видин са отчуждени 292 имота на стойност 679 хил. лева, като неуредени остават все още плащанията по 25 имота на стойност 210 хил. лв.

Срокът за изпълнение на проекта по изграждане на моста, който също ще се изпълнява от FCC Construccion, е 30 април 2010 година. Договорът беше сключен на 30 януари 2007 г. и включва освен строителството на моста и прилежащата инфраструктура, която трябва да бъде завършена през декември 2009 г., уточни Мутафчиев.

Закъснение спрямо първоначалния график за проектиране и строителство на обекта и сегашния има заради някои различия в законодателствата на България и Румъния, посочи още той. Те са засегнали най-вече геоложките проучвания, забавени с около 4 месеца, но по думите му те ще бъдат наваксани и ще приключат до 2010 г. Транспортният министър изрази увереност, че като цяло мостът ще бъде завършен в срок.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:01 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още