IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Мъглите в страната увеличиха с 65% полетите на летище Бургас

За периода са обработени 638 полета

14:37 | 15.01.08 г.
Автор - снимка
Създател
Мъглите в страната увеличиха с 65% полетите на летище Бургас
Бургаското летище приема 65 на сто повече полети през тази зима, съобщиха от летището, позовавайки се на изчисления на база данни от ноември досега.

За периода са обработени 638 полета. Това се е получило заради поледицата и мъглите, които направиха невъзможни излитанията и кацанията на летищата в София, Варна и Пловдив.

Службата по снабдяване с горива през 2007 г. е превозила от рафинерията до летището, складирала и доставила на самолетите 78 051 тона керосин, което е рекорд за българските летища. Най-големите товарни самолети – Руслан, са направили безпрецедентните 70 полета от ноември досега.

Сред най-тежките случаи е приетият полет от Лондон на 8 януари, когато на борда на самолета е имало 155 пътници, пътуващи за София. Те са кацнали две минути преди полунощ на бургаското летище. Наложило се е да се използват всички налични автомобили и служители за превозването на пътниците до хотели в Бургас и настаняването им там.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:04 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още