IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Еврохолд България вече не е пряк акционер в Евроинс

Еврохолд е апортирало 800 044 акции от Евроинс в капитала на Евроинс Иншурънс Груп

11:16 | 15.01.08 г.
Еврохолд България вече не е пряк акционер в Евроинс
Еврохолд България АД-София е извършило апорт на 6 800 044 броя акции от капитала на Застрахователно дружество Евроинс АД, представляващи приблизително 68% от капитала на последното, в рамките на процедура по увеличение на капитала на своето дъщерно дружество Евроинс иншурънс груп ЕАД, съобщи БФБ-София.

Апортът е отразен по установения в закона ред в Централен депозитар и Еврохолд България вече не е пряк акционер в капитала на Евроинс АД. Апортираните 6 800 044 акции от капитала на Евроинс вече са собственост на Евроинс Иншурънс Груп.

Капиталът на Евроинс Иншурънс Груп ще бъде увеличен от 1 млн. лв. на 126,14 млн. лв. чрез издаване на 125,14 млн. нови акции с право на глас, с номинална стойност от 1 лев всяка една, като всички новоемитирани акции ще бъдат записани от едноличния собственик на капитала на дружеството Еврохолд България АД.

Част от новоиздадените акции, а именно 110,14 млн., ще се запишат от Еврохолд България АД срещу непарична вноска, а останалите 15 млн. акции ще бъдат записани срещу парична вноска.

Непаричната вноска съставлява вече апортираните 6,8 млн. броя акции от капитала на Евроинс АД, както и 1,15 млн. броя обикновени налични поименни акции с право на глас, с номинална стойност от по един лев всяка една, от капитала на ЗОК Св.Николай Чудотворец АД.

До момента акциите на Еврохолд България губят 1,3% до 6,29 лв.

Свързани компании:

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:30 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още