IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Санкционират фирма, замърсяваща въздуха в Подуяне

Дейността на фирма „Дизайн продукт“ ООД е свързана с производство на дървена дограма и др.

11:10 | 15.01.08 г.
Автор - снимка
Създател
Санкционират фирма, замърсяваща въздуха в Подуяне

Районната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - София ще състави акт на фирма „Дизайн продукт“ ООД за неподдържане на пречиствателното съоръжение и наличие на неорганизирани прахови емисии във въздуха, съобщиха от инспекцията.

Нарушението е констатирано при проверка на столичната екоинспекция след подадени множество сигнали и жалби на жители от район Подуяне.

При проверката е установено, че въздуховодите на фабриката са в лошо техническо състояние и са причина за емитиране на неорганизирани прахови емисии в атмосферния въздух. Съоръженията са физически изхабени и при ветровито време се създават предпоставки за замърсяване на въздуха с дървесни прахови частици, казват от РИОСВ – София.

Дейността на фирма „Дизайн продукт“ ООД е свързана с производство на дървена дограма и др.

През 2004 година РИОСВ - София е съставила акт на управителя на „Дизайн продукт“ ООД за неуведомяване на контролния орган за настъпила авария в пречиствателното съоръжение и замърсяване на въздуха вследствие на това.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:47 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още