IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Проект за цялостна реконструкция на столичния бул. Брюксел за 15 млн. лв.

Столична община има готовност да обяви конкурс за цялостната реконструкция на булеварда, като това ще стане след осигуряване на необходимите средства за обекта

15:04 | 11.01.08 г.
Проект за цялостна реконструкция на столичния бул. Брюксел за 15 млн. лв.
Столична община е предприела мерки за основно решаване на проблема с настилката на бул. „Брюксел”, като за целта подготвя проект за цялостна реконструкция на булеварда, включително на мостовото съоръжение, съобщиха от пресцентъра на общината.

Предвижда се премахване и подмяна на асфалтобетонното покритие, на предпазния бетон и на хидроизолацията. След ремонта на конструкцията ще се положи нова асфалтобетонова настилка с дебелина 10 см.

Строително-монтажните работи ще бъдат извършвани поетапно, като движението ще се организира двупосочно в свободното от ремонтните дейности платно.

За извършване на цялостната реконструкция на булеварда ще бъдат необходими около 15 млн. лв. Столична община има готовност да обяви конкурс за цялостната реконструкция на булеварда, като това ще стане след осигуряване на необходимите средства за обекта, уточняват от пресцентъра.

Извършено е и цялостно обследване на бул. „Брюксел”, резултатите от което показват, че по време на направения през 2004 г. ремонт не е извършена цялостна рехабилитация на съоръжението и не са премахнати причините за появата на повърхностните дефекти.

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:21 | 09.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още