IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сагата около акциите на Специализирани Бизнес Системи приключи

Придобилите акции на СБС в понеделник и вторник (7 и 8 януари) ще имат право на участие в сплита

18:07 | 10.01.08 г.
Сагата около акциите на Специализирани Бизнес Системи приключи
Придобилите акции на СБС в понеделник и вторник (7 и 8 януари) ще имат право на участие в сплита. Централен депозитар е регистрирал промяната в номинала и броя на акциите на СБС, става ясно от съобщение на дружеството, публикувано на корпоративния му сайт.

При определяне на акционерите, имащи право на безплатни акции, са спазени изискванията на закона, правилника за работа на Централния депозитар и установените практики. Права имат всички притежатели на акции, сключили сделки до 08 януари 2008 г. включително“, се казва още в съобщението.

На 2 януари БФБ-София спря търговията с акциите на компанията за срок от 3 работни дни, след решение на ОСА на СБС за промяна в номиналната стойност на акциите на дружеството от 50 на 5 лева.

В понеделник търговията бе възстановена, въпреки че в борсата не бяха постъпили доказателства относно вписване на решенията на ОСА на дружеството в търговския регистър, респективно за отразяване на съответните промени в регистъра на Централен депозитар АД. Тогава от Специализирани Бизнес Системи съобщиха за Investor.bg, че причината за неполучаването на готовото съдебно решение се дължи на извършвана инвентаризация в СГС.

Поради неяснотата дали придобилите книжа на дружеството в понеделник и вторник ще имат право на безплатни акции, пазарната им цена първоначално се понижи с 30%, а на следващия ден добави 15 на сто до 110,26 лв. средна цена.

В сряда БФБ отново спря търговията с акциите на дружеството за 3 дни със заповед на изпълнителния директор на институцията след постъпило във вторник (8 януари) решение на Софийски градски съд (СГС) от 28 декември 2007 г. за вписване на промяната в номиналната стойност на книжата на СБС.

Свързани компании:

Специализирани Бизнес Системи АД(SBS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още