IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ИД Адванс Инвест получи рейтинг от компания на Ройтерс

Lipper присъди на Адванс Инвест най-висок рейтинг от 5 точки по критериите „Обща възвръщаемост” и „Запазване на капитала”

12:29 | 10.01.08 г.
Автор - снимка
Създател
ИД Адванс Инвест получи рейтинг от компания на Ройтерс
ИД Адванс Инвест АД стана първият български фонд, получил рейтинг от международна институция, съобщават от управляващото дружество Карол Капитал Мениджмънт.

Lipper, компанията на Ройтерс за изследване на фондовата индустрия, присъди на Адванс Инвест най-висок рейтинг от 5 точки по критериите „Обща възвръщаемост” и „Запазване на капитала”.

Взаимният фонд „Адванс Инвест”, инвестиращ на борсите в България и Румъния, се нарежда на 6-а позиция по доходност за 2007 г. измежду 267 регистрирани в Австрия фондове, инвестиращи в източна Европа (категория "Equity Emerging Markets Europe"). Преди него са единствено фондовете на Erste Sparinvest, инвестиращи в турски ценни книжа.

Реализираната доходност от Адванс Инвест през изминалата година е в размер на 55,4%, на фона на 44,4% ръст на българския индекс SOFIX и 22,1% ръст на румънския BET. Доходността реализирана при поемане на по-нисък риск от пазарния, а именно стандартно отклонение от 14,3%, се казва още в съобщението.

От 17 януари Адванс Инвест започва да подава и регулярна ценова и данъчна информация към Oesterreichische Kontrollbank, което е последната стъпка преди реалния старт на продажбата на дялове на фонда в Австрия.

В началото на октомври, Карол Капитал Мениджмънт получи от австрийския надзорен орган официално разрешение да предлага акциите на управлявания от него инвестиционен фонд Адванс Инвест на територията на Република Австрия. Разрешителното е издадено със съдействието на Erste Bank, която ще предлага информация за фонда на австрийски инвеститори.


Свързани компании:

ИД Адванс инвест АД(5AZ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:45 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още